2014. március 7., péntek

Éjjeli pisiproblémák

Ahogy nő a baba szinte mindenki szembe találja magát az ázás problémájával. Mindegy, hogy mit használsz, eldobhatót vagy moshatót, a manók sok pisijével csak néhány pelus képes megküzdeni :)

Mi rátaláltunk a Tots Bots bamboozle pelenkára. Ez egy bambuszból varrt pelenka belső, melyre kell ráadni még egy vízzáró PUL réteget. Erre alkalmas a Tots saját külsői (felxiwrap), vagy blueberry illetve planetwise márka külsői.
Ezek a belsők képesek elnyelni a sok-sok pisit, de még további betétekkel turbózhatóak is.

Eleinte mindenki idegenkedik a külön külső+belső gondolatától (én is), de rá kellett ébrednem, hogy szinte ez az egyetlen rendszer, ami bírja a 12 órás kiképzést! :D
Természetes anyagból van, így nem irrítál, hihetetlen rugalmas a combgumi, így jól illeszkedik és nem nyom. Egyetlen hátránya a pocinál  a széles tépőzár, ami reggelre van, hogy nyomot hagy a bőrön... De semmi komolyat, engem nem zavar és  agyerek sem fájlalja. Pik-pak el is tűnik!

Szóval éjjelre fel! Szép és nyugodt álmokat!

Új kedvenc: BestBottom

Mostanság ez a pelnkák csúcsa nálunk!

Itt is külön PUL külsőről és belepatentolható betétekről ebszélhetünk. Nagyon édes mintás külsők, és szolidabb egyszínű variációk is kaphatóak! Miért szeretjük? Mert könnyen feladható, a betét nem csúszkál el benne, egy külsőt akár 3-4x is vissza lehet adni a gyerekre, csak a betétet kell benne kicserélni! Egyméretes, így elejétől a végéig jó a babára, és combszárnyas! Semmi nem jön ki belőle :)

Többféle betétet is lehet hozzá kapni. Ezeknek van méretezése, hiszen a teljesen összepatentolt külsőbe nem lehet beletuszkolni a legnagyobbaknak való betétet. Így a külső ugyan egyméretes, de a baba életkorának megfelelő betétet lehet bele venni (S, M, L).
A betétek anyaga is többféle lehet. Van staydry nappali, melynek lényege, hogy szárazon tartja a babapopót, mivel a pisit gyorsan bevezeti a betétbe és nem engedi vissza. Nekem ez a kedvencem! Hosszabb útra ideális, akár 5-8 órát is kibír, úgy, hogy közben a babapopó csak minimálisan nedves, a betét viszont tocsog a pisitől :) Lehet venni éjjelre egy vastagabb mikroszálas betétet is bele, melyre ha nem lenne elég önmagában a betét, akkor rá lehet patentolni még egy nappali betétet is :) Nekünk egyelőre viszi az éjjelt a mikrós betét :)
Létezik bele kenderes betét is, melyek jobb nedvszívásúak a mikroszálasoknál. Van nappali változat és van éjjeli is. Ezek a betétek vékonyabbak mikrós társaiknál, így ezekkel lehet a legkisebb csomagot elérni a babapopsin :)

Sajnos ez a pelenkamárka sem elérhető hazánkban, Angliából, USA-ból, Németországból beszerezhető :)

Kokobaby

Jártamban-keltemben akadtam rá erre a márkára. Nagyon megtetszett, mert bambuszos maga a pelenka külső is és a bele való betét is. A kokobaby is hibrid pelus, és csónakkal rendelkezik, akárcsak a gDiapers vagy Gladbaby. Azonban a csónak patentja a csónak alján van, így nem érintkezik a baba bőrével, nem hagy nyomot:) A pelenka nagyszerűsége azonban a betétjében áll. 5 rétegű bambusz, melynek oldalán szárnya is van, így atombiztosan bent tart mindent! Maga a betét hatalmas mennyiségű folyadékot képes beszívni :)
A bambusznak köszönhetően, mely természetes anyag, nem pirosodik ki a baba bőre, nem allergizál.

A hátránya, a pelenkának, hogy nagyon lassan szárad :(

Magyarországon sajnos nem kapható, beszerezhető Németországban illetve egyes angliai webboltokban.